«Vorige

Carolien Gerritsen
Bestuur

Adjunct-directeur Futura College, Woerden

Mijn naam is Carolien Gerritsen, ik ben adjunct-directeur op het Futura College, een school voor praktijkonderwijs in Woerden. Samen met mijn man en zoon woon ik ook in het mooie stadje Woerden. (Dat in 2022 650 jaar bestaat).

Al heel wat jaren ben ik werkzaam in het onderwijs, eerst in het basisonderwijs waar ik in bijna alle groepen gewerkt heb, daarna ben ik begonnen als docent in het voortgezet onderwijs. Wat mij is opgevallen en wat ik zo mooi vind aan de collega’s met wie ik direct samenwerk en aan de collega’s van de andere Big Picture scholen, is dat zij enorm begaan zijn met hun leerlingen. Zij gaan heel ver om het beste uit de leerlingen te halen en doen dat in de eerste plaats door de relatie aan te gaan en dus ook een stukje van henzelf te laten zien.

Op het Futura werken wij al een aantal jaren volgens de Big Picture filosofie met een “Futura sausje” eroverheen. Dat wil zeggen dat wij sommige kenmerken iets aangepast hebben naar onze doelgroep, naar onze organisatie en naar onze ideeën en dat dit een ongoing proces is. De kern van de uitvoering van ons onderwijs is echter dat we werken volgens de 11 distinguishers van Big Picture Learning. Ik ben ervan overtuigd dat BPL dé manier is voor een kind om te leren, vanuit zijn passie, in de echte wereld en met mensen die jou kennen als basis.

Het is zo mooi om te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen, bezig zijn met doelen stellen en aan het eind van een periode op originele wijze presenteren aan hun ouders, klasgenoten en stagebegeleider. Laatst zag ik nog een leerling die zijn hele presentatie gaf in de vorm van een rap, super gaaf! Met veel plezier ben ik lid van het bestuur van de vereniging.

© BigPictureNederland.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring