Leerlingen van Het Kwadrant leren in de echte wereld

Deel dit bericht op

Vijf jaar geleden is er een intensieve samenwerking opgestart tussen Het Kwadrant, Stichting Land van Horne, gemeente Weert en Wonen Limburg. Leerlingen van het Kwadrant (afdeling Praktijkonderwijs) doen wekelijks praktijkervaring op in woonzorgcentrum Hushoven. Om dit succesvolle onderwijsproject te vieren hebben de leerlingen op donderdag 13 juni voor de samenwerkende organisaties een lunch en rondleiding verzorgd.

Schoolvoorbeeld

“Het is een ‘schoolvoorbeeld’ van hoe onderwijs midden in de maatschappij staat”, aldus Geert Gabriels (wethouder van gemeente Weert), Leon Piket (wijk- en complexbeheerder van Wonen Limburg), Lian van Erp (teamleider Praktijkonderwijs van Het Kwadrant) en teamleiders en welzijnscoaches van woonzorgcentrum Hushoven (Stichting Land van Horne). Er werd tijdens de lunch vol lof gesproken over het samenwerkingsproject die de leerlingen, medewerkers én bewoners ten goede komt.

Appartementen

Na de lunch werden de appartementen van Het Kwadrant bekeken en gaven enkele leerlingen met veel enthousiasme een toelichting op alle activiteiten die zij daar al ondernomen hebben met én voor de bewoners van woonzorgcentrum Hushoven.

Over het samenwerkingsproject

Wonen Limburg heeft in woonzorgcentrum Hushoven twee appartementen beschikbaar gesteld, die als oefenplekken dienen. In de appartementen zijn voor de leerlingen van Zorg en Welzijn diverse praktijkruimtes ingericht zoals een kapsalon, schoonheidssalon en strijkruimte. Ook het begeleiden van cliënten bij activiteiten behoort tot de praktijk. De leerlingen van de opleiding Groen onderhouden de (beleef)tuin. In de gasterij De Stoof ervaren de horecaleerlingen de praktijk van hun vak.

Bron

Deel dit bericht op

© BigPictureNederland.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring