Inzamelingacties van Gooise Praktijkschool groot succes

Deel dit bericht op

De Gooise Praktijkschool heeft een Inzamelingsactie voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos gehouden op donderdag 12 en vrijdag 13 september. Het aantal vluchtelingen daar loopt erg snel op. Samen met de organisatie “Because We Carry” is er pasgeleden een inzamelingsactie opgezet waar de Gooise Praktijkschool aan meedeed. Hierbij waren er verschillende acties om de vluchtelingen daar te helpen.

In actie

Leerkracht van de school Lieke Hartman is deze zomer samen met “Because We Carry” naar Lesbos geweest om daar vluchtelingen te helpen. Hierbij zag ze dat op één boot wel vijftig mensen zitten. Veel van deze vluchtelingen komen oorspronkelijk uit Afrika. Echter raken de welkomstpakketten op en zijn er niet voldoende slaapplekken. Daarom slapen de nieuwkomers, waaronder veel kinderen, noodgedwongen op karton. Dit hoort natuurlijk niet, vandaar ook het idee om mee te doen aan deze actie.

De school was 12 en 13 september een inzamelpunt voor yogamatjes, zodat de vluchtelingen daarop kunnen slapen. Ook is er een actiedag uitgevoerd waarbij ze met de leerlingen geld hebben opgehaald voor “Because We Carry”. Dit deden ze onder andere door auto’s te wassen, flessen in te zamelen, koekjes te bakken en friet te verkopen.

Uiteindelijk heeft de school ruim tweeduizend euro opgehaald. Van dit bedrag kunnen de vluchtelingen ontbijten, activiteiten organiseren, klamboes kopen en natuurlijk zo veel mogelijk vluchtelingen een slaapplek geven. Ook zijn er meer dan 75 matjes ingeleverd, afgelopen maandag 16 september zijn deze matjes richting Lesbos gegaan. De leerlingen en leerkrachten van de Gooise Praktijkschool spreken van een groot succes.

Deel dit bericht op

© BigPictureNederland.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring