Big Picture Learning ledenscholen ontvangen predikaat Excellente scholen

Deel dit bericht op

Volgens De Gooi en Eembode is voor het derde jaar op rij ontving ook de Gooise Praktijkschool dinsdag 22 januari 2019 in het gebouw aan de Laapersboog het predicaat ‘Excellente School’ . En dat is zeker voor een school die praktijkonderwijs aanbiedt heel bijzonder, beseft ook directeur Marieke Sumter.

De toekenning van het predicaat betekent dat een school (of schoolsoort) onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Sumter ontving het predicaat uit handen van Rutger Pol, afdelingshoofd Voortgezet Onderwijs van het ministerie van OCW. Volgens de jury excelleert de Gooise Praktijkschool op het gebied van gepersonaliseerd onderwijs. Dit onderwijs wordt aangeboden volgens de Big Picture Learning-filosofie waarbij leerlingen vanuit hun passie hun onderwijs zelf vormgeven. Door het onderwijs persoonlijk te maken, worden leerlingen eigenaar van hun leerproces en dit maakt het leren voor hen betekenisvol.

Ook andere scholen ontvingen dit predikaat. Zo ontving op maandag 23 januari 2017 de Big Picture Learningschool De Dreef in Amsterdam-Zuidoost.

Bij Het Bouwens te Panningen hebben ze alle reden voor een feestje, zo meldt Stichting LVO op maandag 21 januari 2019. De school ontving alweer voor de derde keer het predicaat ‘Excellente School vmbo-basis’. Op feestelijke wijze overhandigde Martijn Sanders van het ministerie OCW het predicaat aan vijf leerlingen van vmbo-basis.

Het predicaat Excellente School mag drie jaar gevoerd worden en is toegekend door de inspecteur-generaal van het onderwijs op basis van de adviezen van de Jury Excellente Scholen. “De jury is onder de indruk van de wijze waarop, door persoonlijke benadering van de leerling, school een plaats wordt waar je wil zijn, leren en werken. Dat kan als voorbeeld dienen voor andere scholen”, zo is te lezen in het juryrapport van het Bouwens. Met Big Picture Learning biedt de school sterke, persoonlijke begeleiding waarbij vanaf de start wordt uitgegaan van de interesse en leerbehoefte van de leerling. Hierdoor zijn leerlingen een stuk hoger gemotiveerd om naar school te gaan en is de vraag naar ondersteuning door deze leerlingen met maar liefst 80% afgenomen. Op het Bouwens staat persoonlijk maken van onderwijs hoog in het vaandel, omdat elke leerling uniek talent heeft.

Deel dit bericht op

© BigPictureNederland.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring