«Vorige

Nele Capelle-te Braake
BPL-Academy

Als Brabantse in hart en nieren (en tongval) rijd ik het hele land door om met scholen te werken aan Big Picture Learning. Bij terugkomst thuis in Tilburg ben ik mama van Abel en Teun, nu 3 en 1,5, die verrassend veel tijd, aandacht en nachtrust kosten, waardoor er niet zo veel overblijft voor andere activiteiten. Ik ga graag uit eten en naar de bios met mijn man Marco. Verder lees ik veel, kook ik graag en is wandelen mijn manier om de gedachten eens een andere kant op te gooien en ook nog te bewegen.

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met Big Picture Learning was in 2005. Ik ben toen op een studiereis van KPC Groep meegegaan, die georganiseerd werd door Hanneke te Braake, de medeoprichter van de Vereniging Big Picture Nederland én mijn moeder. Zij was zó enthousiast dat ze per se vond dat ik mee moest. Ze had gelijk.

In de jaren daarna heb ik mijn studie pedagogiek afgemaakt, heb ik er een onderwijsbevoegdheid bijgehaald en heb ik ervaring opgedaan in allerlei varianten van het VO en MBO.
In 2009 ben ik afgereisd naar de VS om daar te leren hoe Big Picture Learning echt werkt. Ik heb 3 maanden meegelopen op The Met in Providence om daarna een rondreis te maken langs scholen van Seattle tot San Diego en van Nashville tot East LA. Met een overvolle rugzak kwam ik terug en ben ik voor mezelf begonnen als ZZP-er in het onderwijs.
Toen in 2014 mijn moeder overleed ben ik op zoek gegaan om te bepalen of het werken met BPL mijn passie bleef, ook zonder haar. Dat bleek het geval!
Sinds de licentie van BPL in 2016 bij de Vereniging is komen liggen heb ik mij volledig toegelegd op het werken voor de BPL-Academy, met veel plezier. Na een aantal turbulente jaren hoop ik dat we in de komende tijd een steeds betere basis kunnen gaan leggen voor de werkzaamheden van de Vereniging en op den duur ook echt groter kunnen worden en een plaats krijgen in het onderwijslandschap.

© BigPictureNederland.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring