Volgende»

Arjan Hamoen
BPL Academy

In 2001 studeerde ik af aan de PABO bij de Marnix Academy te Utrecht. Het jaar na afstuderen combineerde ik een baan als NT2 docent op een ISK te Gouda met een baan als professioneel volleybaltrainer in de Nederlandse Eredivisie. Na 2 jaar op de ISK gewerkt te hebben sloot het asielzoekerscentrum uit de buurt en maakte ik de overstap naar het Praktijkonderwijs, waar ik als AVO docent startte. Gaandeweg schoolde ik me om naar praktijkdocent en gaf ik algemene techniek en installatietechniek. In 2013 besloot mijn school om met BPL te gaan werken en werd ik advisor. Tijdens 1 van mijn advisor jaren raakte ik via Nele in contact met de vereniging en van daaruit begon ik me voor hen in te zetten. In 2017 besloot ik om als zzp-er verder te gaan en onder andere voor de vereniging in de Academy te werken.

Naast werken voor de Academy, ben ik als acteur/model actief. Dat doe ik voor de camera (Van fotoshoots, tv-commercials tot bedrijfsfilms) maar ook in het interactief theater. Ik spreek voice-overs in vanuit een thuisstudio en ben de eigenaar van een escape room met games zowel binnen als buiten, waarbij acteerwerk een rol speelt. Qua sport ben ik geregeld in de zee met een surfboard en in de winter in de sneeuw op een snowboard. Tevens speel ik de lead gitaar in een instrumentale surf band.

Wat wil ik met BPL bereiken?
De tijd van simpelweg kennis vergaren is voorbij. Niemand heeft baat bij een onderwijssysteem waarbij men na 5 jaar zegt: “Daar doe ik nooit meer iets mee.” Zolang de exameneisen hier nog wel op gebaseerd zijn zullen we hier creatief omheen moeten bouwen. In de nabije jaren hoop ik dat op elk niveau onderwijs wel ergens met BPL gewerkt wordt. De volgende stap zou dan zijn dat meerdere niveaus in 1 advisory kunnen zitten. Elke extra leerling die op zijn eigen niveau kan leren vanuit interesse is pure winst. Laten we hopen dat BPL over een aantal jaren een standaard onderwijskeuze wordt voor alle leerlingen. Als dan ook de exameneisen flexibeler worden zie ik een onderwijstoekomst waarbij al het leren echt beklijft.

© BigPictureNederland.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring